x PhoneArena is hiring!

Sony Ericsson Xperia neo Ревю

Sony Ericsson Xperia neo Ревю
Въведение:

Sony Ericsson Xperia neo Ревю
Sony Ericsson Xperia neo Ревю
Sony Ericsson Xperia neo се опитва да намери баланса между цена и функционалност, но в свят препълнен със смартфони с Android, дали 3.7-инчов екран подобрен с технология Mobile Bravia и 8.1-мегапикселова камера ще му помогнат да се открои? Xperia neo има богати възможности за свързване и Android 2.3 Gingerbread, всичко това побрано в заоблено тяло, което е елегантно и притежава характерната визия и усещане на Sony Ericsson. Всъщност, по отношение на дизайн Xperia neo донякъде напомня за Sony Ericsson Vivaz, а по отношение на функционалност той доста заимства от класния Sony Ericsson Xperia arc. Но преди да направим каквито и да е заключения, нека погледнем отблизо дизайна и функциите на това устройство.


Дизайн:

На първо място, Xperia neo притежава 3.7-инчов LCD капацитивен тъчскрийн с LED подсветка, който има резолюция 480х854 пиксела. Той е наречен  Reality Display и притежава технологията на Sony  - Mobile Bravia engine, която представлява софтуерно подобряване на картината за постигане на по-живи и наситени цветове, когато гледате снимки или видео. Можете да изключите този режим, но се съмняваме, че ще го направите, тъй като с него забележимо се подобрява качеството на изображението.

Sony Ericsson Xperia neo има заоблено и извито тяло, което добре се побира в ръката - Sony Ericsson Xperia neo Ревю
Sony Ericsson Xperia neo има заоблено и извито тяло, което добре се побира в ръката - Sony Ericsson Xperia neo Ревю
Sony Ericsson Xperia neo има заоблено и извито тяло, което добре се побира в ръката - Sony Ericsson Xperia neo Ревю

Sony Ericsson Xperia neo има заоблено и извито тяло, което добре се побира в ръката


Sony Ericsson Xperia neo Ревю

Можете да сравните Sony Ericsson Xperia neo с много други телефони чрез нашето Визуално сравнение.

Тъчскрийнът е устойчив на надраскване, но въпреки това след няколко дена употреба, нашето устройство учудващо имаше малки драскотини. Обаче, въпреки красивите цветове, които произвежда дисплея на Xperia neo, той е под средното ниво при видимост под слънчева светлина и по отношение на ъгли на видимост, тъй като не притежава достатъчна яркост и подходящо покритие против отблясъци. Грижливите потребители ще почистват екрана много често, тъй като той лесно се зацапва и по него остават доста отпечатъци.

Цветните варианти на Sony Ericsson Xperia neo - Sony Ericsson Xperia neo Ревю
Цветните варианти на Sony Ericsson Xperia neo - Sony Ericsson Xperia neo Ревю

Цветните варианти на Sony Ericsson Xperia neo


По отношение на дизайн, трябва да дадем признание на Sony Ericsson – в свят с еднакво изглеждащи смартфони, компанията успява да запази своя уникален дизайн и дори да го надгражда. Няма как да сбъркате, че Xperia neo е произведен от Sony Ericsson – разпознаването на марката става моментално и това е хубаво нещо. Тялото е извито и заоблено, като добре се побира в ръката и притежава добро тегло – 126 гр. Xperia neo няма претенции да е сред най-тънките устройства, но въпреки това той не е много дебел – 13мм. Ние имахме сребърната версия на устройството, но освен тази версия ще има и син и червен модел, така че ще имате възможност за избор.

При бърз преглед на бутоните, ще забележите три физически бутона на предната страна, изчистена лява страна, като бутонът за заключване, бутоните за сила на звука и спусъкът на камерата са разположени отдясно. С изключение на леко трудния за натискане бутон за заключване, нямахме оплаквания при работата с бутоните и оценихме спусъкът на камерата – това е добро допълнение към фотографските възможности на Xperia neo.

Лицевата страна - Страните на Sony Ericsson Xperia neo - Sony Ericsson Xperia neo Ревю
Дясната страна - Страните на Sony Ericsson Xperia neo - Sony Ericsson Xperia neo Ревю
Горната част - Страните на Sony Ericsson Xperia neo - Sony Ericsson Xperia neo Ревю
Страните на Sony Ericsson Xperia neo - Sony Ericsson Xperia neo Ревю

Страните на Sony Ericsson Xperia neo


На лицевата страна ще видите изненадващо голямата VGA камера заедно със сензори за близост и осветеност, а на гърба се намира 8.1-мегапикселовата камера с автофокус и LED светкавица. И накрая, на горната страна са поместени 3.5мм аудио жак, заобиколен от microUSB и HDMI портове, които са предпазени от капачета.

Предната камера - Sony Ericsson Xperia neo Ревю
Гърба - Sony Ericsson Xperia neo Ревю
Sony Ericsson Xperia neo Ревю


Sony Ericsson Xperia neo 360 Градусов изглед:FEATURED VIDEO

2 Comments

1. KaramfilkaTinova нерегистриран

Imam telefona SonyEricsson Xperia NEO ot niakolko dni.Za mene tova e perfektniat telefon.Za parvi pat kogato go vidiax v spisanie,napravo se vlubix,i re6ix 4e tova 6te bade moiat telefon.Za mene li4no SonyEricsson sa nai dobrite,i gotini telefoni.I da dobavia,4e nikoga ne bix si kupila telefon druga marka.

2. kk.hristov

Posts: 4; Member since: дек 13, 2012

Страхотен телефон
Xperia neo
  • Display 3.7" 480 x 854 pixels
  • Camera 8.1-мегапиксела / 0.3-мегапиксела VGA front
  • Processor Qualcomm Snapdragon S2 MSM8255, Едноядрен, 1000 MHz
  • Storage 1 GB + microSDHC
  • Battery 1500 mAh(7.00h 3G talk time)

LATEST_STORIES