x PhoneArena is hiring! Reviewer in the USA

Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю

Sony Ericsson Xperia PLAY 8.5

Публикувано: , от

Tags:

Go to page
Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
Въведение:

Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
Можем ли да кажем че Sony Ericsson Xperia Play отбелязва началото на една нова епоха? Ако се чудите защо, той е първият смартфон в света оборудван с геймпад. Да, неговият процесор не е най-мощният на пазара, а екранът му не е с най-високата възможна резолюция, но когато отворите телефона, и вместо скучна QWERTY клавиатура видите един геймпад в стил PlayStation, знаете че нещо се променя.

Още от миналото лято реклами за предстоящ PlayStation телефон не спират да ни възбуждат любопитството и до сега изтече толкова много информация за него, бяха разгледани и прототипи, така че вероятно заслужава титлата за най-зле пазена тайна повече от всеки друг телефон в днешно време. Но това се отнася само за спецификациите и външния му вид.

Останалата част от Sony Ericsson Xpera Play остана сравнително опазена тайна досега. Дали чипсетът е достатъчно мощен да играем на по-сложни игри? Как е геймплея, и мога ли да върна към живот някои по-стари заглавия на него? Какъв магазин за игри ще има специално за Xperia Play? Всички тези неотложни въпроси ще получат отговор в това ревю, затова четете нататък...


Дизайн:

Sony Ericsson Xperia Play ни спечелва с дизайн с плавни извивки, който производителят въведе с  Vivaz, и който намери продължение в серията Xperia. Този дизайн намира израз най-вече в извития гръб, благодарение на който телефона приляга удобно в ръката, и Xperia Play не е изключение, въпреки своите 16 мм дебелина и 175 гр. тегло. Гърбът от лъскава пластмаса приютява 5-мегапикселовата камера с LED светкавица и сребристо зеленото лого на Sony Ericsson. Използването на пластмаса за корпуса не е най-добрия избор, но качеството на изработка е прилично, а ние разполагаме със свежата бяла версия на телефона.

Sony Ericsson Xperia Play приляга удобно в ръката - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
Sony Ericsson Xperia Play приляга удобно в ръката - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
Sony Ericsson Xperia Play приляга удобно в ръката - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
Sony Ericsson Xperia Play приляга удобно в ръката - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю

Sony Ericsson Xperia Play приляга удобно в ръката


Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю

Можете да сравните с Sony Ericsson Xperia Play много други телефони чрез нашето Визуално сравнение.

Дисплеят е 4 инча LCD с резолюция от 480x854 пиксела и възможност да визуализира 16 милиона цвята, нещо стандартно за днешните Android телефони от висок клас, а ъглите на видимост са добри – това е важно, понеже постоянно ще го накланяте на всички страни, докато вманиачено помпите бутоните на геймпада. Яркостта обаче е на средно ниво, така че на ярко слънце забравете да правите нещо друго на телефона освен да слушате музика. Нашата бройка не разполага с опцията да изключи сензора за осветеност в приложението Settings, затова екранът беше на максимална яркост през цялото време, понеже както казахме, максималното ниво не е много ярко. 

Телефонът има 4-инчов LCD дисплей - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
Телефонът има 4-инчов LCD дисплей - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю

Телефонът има 4-инчов LCD дисплей


Под дисплея са четирите физически навигационни бутона на Android, подредени в тънка хромирана арка - запазена марка за серията Xperia. Страните също са хромирани и лъскави, което в комбинация с гланцираната пластмаса изглежда стилно. Отляво са стандартният аудио жак и microUSB порта, в горната част на телефона е бутонът за захранване/заключване, а отдясно по средата е разположен бутонът за силата на звука, докато от двете му страни има бутони, каквито няма на нито един друг телефон с Android, и по-точно това са странични бутони за геймпада.

Четирите Android бутони - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
Горна страна - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
Дясна - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
Лява - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю

Четирите Android бутони

Горна страна

Дясна

Лява


Сега стигаме до частта от дизайна, за която сте най-любопитни – когато леко бутнете екрана нагоре, с изщракване той застава на място, отваряйки геймпада с двете кръгли зони с бутони, с които вероятно всеки геймър е добре запознат. В лявата си част геймпада в стил PlayStation има D-Pad с четири стрелки - за придвижване в игрите, а отдясно има четири бутона, отбелязани с познатите ни символи на PlayStation. Те могат да се използват и за навигиране в интерфейса, като да речем главното меню, списъците, съобщенията, и браузъра.

Sony Ericsson Xperia PLAY има геймпад в стил PlayStation - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
Sony Ericsson Xperia PLAY има геймпад в стил PlayStation - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю

Sony Ericsson Xperia PLAY има геймпад в стил PlayStation


Между двата комплекта бутони се намират два кръгли аналогови контролера, които ви позволяват да извършвате прецизни движения в игрите, все едно работите на тъчскрийн екрана, но без пръстите ви да закриват част от екрана. Под всички тези контролери е бутона за меню на Android, разположен отляво, и копчетата Start и Select отдясно. И това не е всичко, за вашите показалци разполагате с два странични бутона, които са сходни с бутоните L1 и R1 на контролера на  PlayStation, и те са много чувствителни.

В средата на геймапада има два кръгли аналогови контролера - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
В средата на геймапада има два кръгли аналогови контролера - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
В средата на геймапада има два кръгли аналогови контролера - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю

В средата на геймапада има два кръгли аналогови контролера


Така имаме 12 начина за взаимодействие с игрите, като копчетата са лесни за натискане, с голям ход, но не са хлабави и обещават дълги часове гимнастика за пръстите. По думите на Арон Дюк, продуктовият мениджър за Xperia Play, можете да “блъскате клавиатурата до припадък”. Ценим откровеността му, и възнамеряваме да направим точно това, след като открихме че дизайна е красив, а телефона е удобен за държане в ръка, и най-вече за игра.

Трябва малко време да се свикне с геймпада и е леко уморително да го използвате повече от час, тъй като частта на телефона с контролера е по-тънка от един стандартен геймпад за конзола. Но това е цената която трябва да платите за да се запази прилична дебелината на телефона, а другото затруднение, което може да срещнете, е когато ви се наложи да натиснете няколко копчета едновременно, включително страничните бутони. Освен ако не сте с по-малки пръсти, разбира се. Също така не видяхме да има подсветка на копчетата, и няма опция за нейното включване в Settings. Но като изключим тези неща, смятаме че от Sony Ericsson са свършили добра работа с геймпада, който определено е най-удобния контролер за игра в мобилен телефон  (за игрите които имат нужда от такъв).

Гърбът на Sony Ericsson Xperia PLAY - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
Камера - Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю
Sony Ericsson Xperia PLAY Ревю

Гърбът на Sony Ericsson Xperia PLAY

Камера

 Sony Ericsson Xperia PLAY 360 Градусов изглед:1 Коментари
  • Options
    Затвори

публикувано на 30 апр 2011, 05:13

1. Gishmata (Posts: 5; Member since: 30 апр 2011)


Изглежда много интересен и готин модел.Единственото което малко ме разочарова е качеството на камерата.Трябваше да ползват тази на Xperia Arc..Иначе напълно нова идея,която се надявам да се доразвие напълно

Желаете да коментирате? Моля логнете се или се регистрирайте.

Sony Ericsson Xperia PLAY

Sony Ericsson Xperia PLAY

ОС: Android 2.3.3 2.3
view full specs
Display4.00 inches, 480 x 854 pixels (245 ppi) TFT
Camera5-мегапиксела
Hardware
Qualcomm Snapdragon S2 MSM8255, Едноядрен, 1000 MHz, Scorpion processor
0.5 GB RAM
Size4.69 x 2.44 x 0.63
(119 x 62 x 16 mm)
6.17 oz  (175 g)
Battery1500 mAh, 8.41 hours talk time

Latest stories