x PhoneArena is hiring!
Samsung Galaxy S II Ревю
Въведение:

Samsung Galaxy S II Ревю
Samsung Galaxy S II Ревю
Ако дадете Samsung Galaxy S II на Форест Гъмп, той най-вероятно ще го захапе мислейки си, че е тънко парче черен шоколад и няма да е далеч от истината, тъй като смартфонът наистина се усеща точно така, когато го хванете. Освен това, неговият хардуер и дизайн е ъпгрейднат спрямо предшественика му, за да се превърне в един от най-силните телефони с Android, които ще излязат през тази година.

Дали това е достойно продължение на Samsung Galaxy S, който беше един от най-мощните смартфони с Android през миналата година? Тогава зеленият робот беше екипиран с най-иновативната екранна технология заедно с най-мощния процесор за времето си...дали историята ще се повтори?

Този път от Samsung са сложили двуядрен процесор и са направили най-тънкия смартфон извън Япония, като са увеличили екрана до 4.3 инча, камерата е ъпгрейдната до 8-мегапикселова със светкавица, и освен това е налице най-новата версия на TouchWiz 4.0, както и Android 2.3 Gingerbread.

Технологията на дисплея също е подобрена, заради което има 50% увеличение на броя на възприеманите пиксели, така че дали това ще е достатъчно за Samsung Galaxy S II да осъществи своя план от 10 милиона продадени бройки до края на годината? Продължете да четете нашето ревю, за да разберете...


Дизайн:

Нека да разшифроваме какво означава, че Samsung Galaxy S II е тънък 8.49мм. Той е толкова тънък, че когато го хванете има значително пространство между гърба на телефона и дланта ви, така че все се опитвате да го захванете здраво с пръстите си откъм едната му страна и да го притиснете към основата на дланта ви, за да не го изпуснете.


Samsung Galaxy S II има изчистен дизайн и корпус направен от черна пластмаса - Samsung Galaxy S II Ревю
Samsung Galaxy S II има изчистен дизайн и корпус направен от черна пластмаса - Samsung Galaxy S II Ревю
Samsung Galaxy S II има изчистен дизайн и корпус направен от черна пластмаса - Samsung Galaxy S II Ревю

Samsung Galaxy S II има изчистен дизайн и корпус направен от черна пластмаса


Samsung Galaxy S II Ревю

Можете да сравните Samsung Galaxy S II с много други телефони чрез нашето Визуално сравнение.

Това основно се дължи на факта, че телефонът е доста висок, дори за нашите големи ръце. Всъщност, Samsung Galaxy S II е най-високото устройство с Android, като той е малко по-висок дори и от 4.3-инчовите алуминиеви мутанти на HTC като например Desire HD.

По-скоро предпочитаме профила на Sony Ericsson Xperia arc, който има 4.2-инчов екран и е почти толкова тънък, колкото Galaxy S II, но е по-тесен и е много удобен при държане. Ергономичният дизайн на Sony Ericsson определено печели по отношение на удобство при държане, за сметка на модерния ръбест дизайн на Samsung.

Apple iPhone 4 (ляво, най-отгоре), Samsung Galaxy S II (по средата),Samsung Galaxy S (дясно, най-отдолу) - Samsung Galaxy S II Ревю
Apple iPhone 4 (ляво, най-отгоре), Samsung Galaxy S II (по средата),Samsung Galaxy S (дясно, най-отдолу) - Samsung Galaxy S II Ревю

Apple iPhone 4 (ляво, най-отгоре), Samsung Galaxy S II (по средата),
Samsung Galaxy S (дясно, най-отдолу)Това е единственото ни оплакване от гледна точка на дизайна, но предполагаме, че това е цената, която трябва да платиш, ако искаш да притежаваш Super AMOLED Plus дисплей. От това, което знаем за технологията, Samsung най-вероятно са били принудени да се фокусират над размерите на рамката около дисплея, а не да наблягат на страничните елементи около нея.

Капакът на батерията е невероятно тънък, като почти няма пространство между него и самата батерия, така че няма възможност да се огъне навътре, ако го натиснете силно.

4.3-инчовият екран олицетворява една дума – фантастичен. Технологията Super AMOLED Plus позволява по-добро възприемане на резолюцията в сравнение със Super AMOLED екрана на Samsung Galaxy S, тъй като използва стандартна матрица, за да се създадат 50% повече субпиксели в сравнение с подредбата на пиксели PenTile, каквато е използвана в Galaxy S. Резолюцията остава същата – 480х800 пиксела, но заради употребата на нормална RGB матрица, текстът изглежда по-ясен при книги и сайтове в сравнение с Galaxy S.

Също така, Super AMOLED Plus дисплея е 18% по-ярък и е по-тънък от предишното поколение, благодарение на което Galaxy S II е успял да стане толкова тънък. През тази година Samsung ще използва лазерно-базиран метод за производство на AMOLED дисплеи, което ще позволи да се създават дисплеи с висока разделителна способност (повече от 300 пиксела на инч) като Retina Display, така че очакваме с нетърпение да видим тези екрани.


Лицевата страна на Samsung Galaxy S II - Samsung Galaxy S II Ревю
Лицевата страна на Samsung Galaxy S II - Samsung Galaxy S II Ревю
Лицевата страна на Samsung Galaxy S II - Samsung Galaxy S II Ревю

Лицевата страна на Samsung Galaxy S II


Преди време известният руски блогър Елдар Муртазин беше споменал, че през тази есен ще видим Samsung Galaxy S III с 4.5-инчов Super AMOLED Plus дисплей с висока резолюция, така че ще следим с интерес този слух, тъй като това би означавало, че корейската компания доста е смалила времето за проектиране и разработване на своите класни смартофни.

Но малко се отклонихме от темата – благодарение на повишената яркост и покритието против отражения, дисплеят е доста видим на дневна светлина, като в тази категория се представя по-добре от предишното поколение. Освен това, може значително да увеличите яркостта на дисплея, когато правите снимки или гледате видеота от плеъра. За целта има добавен допълнителен режим в тези приложения, наречен “Outdoor visibility” , който е специално пригоден за дневна светлина и ще ви е от полза, когато навън е слънчево. Освен това, браузърът и видео плеърът имат свои собствени настройки за яркост, които може да се контролират чрез слайдери.

Samsung използва mDNIe+ - мобилна версия на собствената им технология за обработка на изображения, която са заимствали от техните телевизори, за да се подсили картината, когато гледате медийно съдържание, подобно на технологията Mobile Bravia Engine, която Sony Ericsson са внедрили в някои от своите нови смартфони с Android. В секцията за дисплей в приложението Settings може да избирате измежду три опции за картината - Dynamic, Standard и Movie – точно както на HD телевизорите на Samsung. Опцията Dynamic повишава черните тонове, чрез което се увеличава контраста, но и се изгубва някакво количество детайл, докато режимът Movie придава по-смекчена картина, създавайки атмосфера подходяща за филм.

В допълнение на тези основни режими на дисплея, докато гледате видео може ръчно да настройвате топлината на цветовете, както и да създадете отделно ниво на яркостта. Въпреки всички тези подобрения, Super AMOLED Plus все още има един синкав оттенък, което означава, че пресъздаването на цветовете е студено. Благодарение на AMOLED технологията, контрастът и ъглите на видимост са възможно най-добрите при мобилните дисплеи. Когато яркостта е настроена на автоматичен режим, сензорът за осветеност не коригира плавно нивото на яркостта, което може да е досадно, ако четете нещо, но това по-скоро изглежда като софтуерен проблем, който може би ще се коригира със фърмуер ъпдейт.

Страните на Samsung Galaxy S II - Samsung Galaxy S II Ревю
Страните на Samsung Galaxy S II - Samsung Galaxy S II Ревю
Страните на Samsung Galaxy S II - Samsung Galaxy S II Ревю
Страните на Samsung Galaxy S II - Samsung Galaxy S II Ревю

Страните на Samsung Galaxy S II


За да обобщим нашия преглед на дизайна, ще кажем че гравираните краища около 8-мегапикселова камера са единствените неща, които стърчат от изчистения черен корпус. Този път камерата има LED светкавица, а освен че телефонът може да записва Full HD видео, той записва и стерео звук, благодарение на двойните микрофони, които служат и за потискане на околния шум при разговори. В долната част ще отриете още една отличителна черта - microUSB порт, който служи и като HDMI порт. Нарича се Mobile High-Definition Link (MHL) порт, но за него ще говорим по-късно.

Телефонът има 8-мегапикселова камера с LED светкавица - Samsung Galaxy S II Ревю
Телефонът има 8-мегапикселова камера с LED светкавица - Samsung Galaxy S II Ревю
Телефонът има 8-мегапикселова камера с LED светкавица - Samsung Galaxy S II Ревю

Телефонът има 8-мегапикселова камера с LED светкавица


Нямахме нищо против пластмасовия корпус – ще оцените този материал всеки път, когато хващате голям телефон като 4.3-инчовия Samsung Galaxy S II, тъй като той се усеща лек и тежи почти колкото първото поколение.

Разбира се, това е субективно – някои биха предпочели алуминиевите корпуси на телефоните на HTC. Но след ден или два, прекарани с устройството, този дизайн ни допадна още повече и телефонът не се усещаше неудобен за държане, тъй като свикнахме с него.


Samsung Galaxy S II 360 Градусов изглед:FEATURED VIDEO

14 Comments

1. Gishmata

Posts: 5; Member since: апр 30, 2011

Уникален телефон.Имате ли напредстава от кога мобилните оператори ще почнат да го предлагат и в България и на какво цена?

2. Em0 нерегистриран

Имате грешка пишете : "като той е малко по-широк дори и от 4.3-инчовите алуминиеви мутанти на HTC като например Desire HD." Той не е по-широк, а по-висок от Desire HD. Ако имате нужда от още редакция обаждйте се.

3. peter2 нерегистриран

Ocenqvate Samsung Galaxy S II s ocenka 9 , iPhone 4 s 9.5 . Ne mislite li che e mnogo nahalno da tvurdite che po-loshiq produkt e po-dobyr

4. apolon25

Posts: 32; Member since: юли 26, 2008

За мен това е най добрия телефон с днешна дата, незнам какво ще покажат септември но този е уникален, дано по скоро да се появи и да мупадне цената.

5. smirnov4o

Posts: 6; Member since: дек 21, 2010

Пак сте пропуснали видео ревюто. Що се отнася до телефончето - у-у-уникално!

6. mitaka911

Posts: 2; Member since: фев 13, 2011

От скоро си зех телефончето и мисля че имам малък проблем с уи-фито т.е. показва ми слаб сигнал като съм на не повече от 5-6 метра от рутера, а като зема нокиа н97 мини няма никакви проблеми. Чудя се дали е от телфона или всички са така. Моля помогнете.

14. thejackal9

Posts: 1; Member since: авг 19, 2012

az imam su6tia problem ,mn slab signal namiram na sravnitelno blizko razstoqnie Nameril li si re6enie na tozi problem ili si e 6iban telefona

7. tamanaki нерегистриран

интересно мнение за самсунга. напълно подкрепям - най-добрият телефон в момента.http://bit.ly/lU3POd

8. Гергана нерегистриран

Телефона е изключително добър с много опции за персонализиране. Но разбира се имам и много забележки по него. Като за начало: Копрусът му е от алуминий, който точно след едно падане (въпреки че имаше калъфче) се надра на 3 места (както никога досега не ми се е драл телефон); Няма бутон за камерата, а може да снимаш само от тач скрийна; Алармата не ти се включва, когато телефонът е изключен. Това съм открила засега.

9. Kiro нерегистриран

Алармата не се включва защото това е телефон с ОС! Просто няма как да стане това. Или ако има начин, то той не би бил добър за самата сигурност на Андроид. Няма телефон с Андроид, който да има активна аларма при изключено устройство!
Galaxy S II
  • Display 4.3" 480 x 800 pixels
  • Camera 8-мегапиксела / 2-мегапиксела front
  • Processor Exynos 4 Dual 4210, Двуядрен, 1200 MHz
  • Storage 32.768 GB + microSDHC
  • Battery 1650 mAh(9.00h 3G talk time)

LATEST_STORIES

This copy is for your personal, non-commercial use only. You can order presentation-ready copies for distribution to your colleagues, clients or customers at https://www.parsintl.com/phonearena or use the Reprints & Permissions tool that appears at the bottom of each web page. Visit https://www.parsintl.com/ for samples and additional information.