x PhoneArena is hiring!
LG Optimus Black Ревю
Въведение:

Не знаем защо, но всеки път, когато трябва да ревюираме някое ново, тънко и секси устройство, нашето сърце започва да трепти от въодушевление и очакване. Такъв е и случаят с LG Optimus Black, който нямаме търпение да докоснем. Още в началото, смартфонът привлече вниманиeто ни със своето тънко тяло – 9.2мм, заради което той се нарежда до най-тънките смартфони с Android. Освен това, 4-инчовият NOVA дисплей вече успя да ни впечатли със своята яркост от 700 нита, които са достатъчни, за да се пребори с настоящата си конкуренцията в лицето на IPS-LCD и AMOLED дисплеите. Но дали под красивата обвивка има добър хардуер? Време е да разберем!


Дизайн:

Още на пръв поглед става ясно, че дизайнът на LG Optimus Black е направен за хората, за които стилът има значение. В най-дебелата си част той е тънък само 9.2мм, което означава, че няма да се забелязва, докато стои в джоба ви. Неговото тегло (109 гр) точно приляга на размера му – устройството нито се усеща леко, нито прекалено тежко, когато го държите в ръка. Малкото тегло е постигнато благодарение на корпус, изцяло направен от пластмаса, което означава, че феновете на солидните метални корпуси може да харесат телефона. Съгласни сме, че корпусът щеше да изглежда по-стилен, ако беше направен с по-класни материали, но в такъв случай ще се увеличи теглото, така че приемаме Optimus Black такъв, какъвто е. Въпреки името му, LG Optimus Black няма да се продава само в черно – през следващия месец се очаква да бъдат пуснати бяла и розова версия.

LG Optimus Black е направен за хората, за които стилът има значение - LG Optimus Black Ревю
LG Optimus Black е направен за хората, за които стилът има значение - LG Optimus Black Ревю
LG Optimus Black е направен за хората, за които стилът има значение - LG Optimus Black Ревю

LG Optimus Black е направен за хората, за които стилът има значение


LG Optimus Black Ревю

Можете да сравните LG Optimus Black с много други телефони чрез нашето Визуално сравнение.

Дизайнът на LG Optimus Black е по-скоро минималистичен, без излишни бутони или разсейващи елементи. Под екрана се намират четири капацитивни бутона, които променят цвета си от бяло до неоново синьо всеки път, когато ги докоснете. Това приятно допълнение показва вниманието към детайла, който е вложен в Optimus Black. Може да провеждате видео разговори чрез 2-мегапикселовата предна камера, която е поместена до незабележимия говорител.

4-инчовия IPS-LCD екран - LG Optimus Black Ревю
Капацитивни бутони - LG Optimus Black Ревю
Предна камера - LG Optimus Black Ревю

Когато обърнете телефона, ще забележите неговия черен заден капак, който е направен от матирана пластмаса - той покрива батерията и вътрешните части на LG Optimus Black. Също така, се забелязва 5-мегапикселова камера с автофокус и малък  високоговорител. Няма как да не отбележим извивките на гърба – характерната за LG C-извивка (C-curve), която не само прави профила на телефона още по-тънък, ами и спомага за по-здрав захват.

Гърбът на LG Optimus Black - LG Optimus Black Ревю
Гърбът на LG Optimus Black - LG Optimus Black Ревю
Гърбът на LG Optimus Black - LG Optimus Black Ревю

Гърбът на LG Optimus Black


От лявата страна на LG Optimus Black се намира нещо, което LG нарича G бутон. Той е поставен точно под бутоните за сила на звука и позволява да контролирате интерфейса чрез накланяне или завъртане на устройството, но малко по-късно ще говорим за тази функционалност. Батерията на LG Optimus Black се зарежда посредством microUSB порт, който се намира от горната страна под плъзгащо се капаче. Точно до него ще видите 3.5мм аудио жак, малък микрофон за потискане на шума, както и бутонът за включване/заключване.

Лява страна - LG Optimus Black Ревю
Горна страна - LG Optimus Black Ревю


Дисплеят NOVA:

LG Optimus Black Ревю
Когато хванете LG Optimus Black и го включите, пред вас ще грейне 4-инчов IPS-LCD дисплей с резолюция 480x800 пиксела, който LG са кръстили NOVA дисплей. С какво е по-специален, че чак си има собствено име? Благодарение на технологията NOVA, LG са сложили най-яркият дисплей, който някога е вграждан в смартфон. Максималната яркост на дисплея е 700 нита или 700 кандели на квадратен метър. На теория, дисплеят NOVA би трябвало да изглежда по-ярък от например екрана на iPhone 4, който свети с 500 нита или пък при сравнение с повечето смартфони, които най-често имат дисплей, който средно свети с 480 нита.

От LG твърдят, че 700 нита е прага за достигане на перфектна видимост навън, което да позволи на човешкото око лесно да различи снимки, дори и под директна слънчева светлина. В реалността, нашия тест за видимост навън показа, че дисплеят на Optimus Black наистина е доста видим, но не е нещо впечатляващо. Екранът беше достатъчно ярък, за да можем да четем e-mail-и, интернет страници, и навигиране в менюто под директна слънчева светлина, въпреки че трябваше първо да почистим екрана от отпечатъци. А относно разглеждането на снимки в слънчев ден – по-добре си намерете някое сенчесто място преди да ги гледате. Освен това, при нормални условия, дисплеят на LG Optimus Black беше забележимо по-ярък при сравнение с други смартфони, с които го сравнихме включително iPhone 4 и Samsung Galaxy S II, въпреки че разликата в нивата на яркостта не беше чак толкова голяма.

Отляво на дясно - LG Optimus Black, Samsung Galaxy S II, Apple iPhone 4, LG Optimus 2X - LG Optimus Black Ревю

Отляво на дясно - LG Optimus Black, Samsung Galaxy S II, Apple iPhone 4, LG Optimus 2X


Технологията NOVA позволява пресъздаването на приятни и дълбоки тонове на черното, което спомага да направи снимките и видеото да изглеждат като реални. Белите цветове са ярки и топли, без сини или жълти оттенъци. Но черното и бялото не е всичко – цялата цветова гама е жива и наситена, въпреки че червеникавите тонове са леко пренаситени. Като цяло, цветовете са ярки и впечатляващи, като се усещат съвсем леко пренаситени. Снимките и видеотата изглеждат ясни и приятни за окото.

Разбира се, няма да пропуснем да споменем, че дисплеят NOVA е много енергоспестяващ. Според  LG, технологията NOVA позволява да се пропуска повече светлина, което прави дисплея по-ярък, без да се изразходва голямо количество енергия от батерията. Освен това, пикселите, които изобразяват черно всъщност са изключени, така че те не хабят никаква енергия.

Дисплеят NOVA е един от основните плюсове на LG Optimus Black и ние сме съгласни, че той се представя страхотно. Но нека да продължим напред, за да разберем дали от LG са изпипали софтуера, както са направили с дизайна на устройството.

LG Optimus Black 360 Градусов изглед:More content with (Optimus Black)

FEATURED VIDEO

0 Comments

Стани първият написал коментар

Optimus Black
  • Display 4.0" 480 x 800 pixels
  • Camera 5-мегапиксела / 2-мегапиксела front
  • Storage 1.024 GB + microSDHC
  • Battery 1500 mAh

LATEST_STORIES