x PhoneArena is hiring! Reviewer in the USA

iOS 5 загатва нови модели на iPad и iPhone, работи добре на iPhone 3GS

Публикувано: , публикувано от PhoneArena team

Tags :

iOS 5 загатва нови модели на iPad и iPhone, работи добре на iPhone 3GS
iOS 5 бета наскоро се появи в интернет пространството и много хора вече изпробваха преимуществата на новото поколение на мобилната операционна система на Apple. Естествено, от програмния код на системата се виждат някои подсказки за бъдещи устройства на Apple.

По-сръчните успяха да „разчетат” два бъдещи модела на iPhone - "iPhone4,1" и "iPhone4,2", както и "iPad3,1" и "iPad3,2". Като трябва да отбележим, че CDMA версията на iPhone 4 беше отбелязана в предишни версии на iOS като "iPhone 3,3", така че може да става дума за модели, предназначени за различни мрежи или пък за версии на следващото поколение на iPhone. По-интересното в кода е, че там няма никакви данни за нови модели от линията iPod touch.

iOS5 е модерна операционна система, но въпреки това тя ще работи и на остарели модели като iPhone 3GS, което е противоположно на слухa, който един анализатор пусна минала седмица. Apple съобщи, че iOS 5 ще работи с iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 2, iPad, и iPod touch 3то и 4то поколение, само че поясни, че не всички функции ще са активни на всички устройства.

Естествено, че разделената клавиатура няма да работи на iPhone 4, тъй като тя е предназначена само за таблетите, но по-скоро това означава, че iPhone 3GS няма да може да се възползва от всички функционалности. За момента, изглежда че iOS 5 работи нормално на 3GS или поне в основни категории като Notification Center, интеграция на Twitter, Newsstand, жестове за експониране/яркост в приложението Camera, както и Reading list в Safari.

Обаче, някои функции като редактиране на видео и Safari Reader не присъстват, но нека да не забравяме, че става дума за бета версия, която е хакната да работи на iPhone 3GS, така че ще се въздържим от коментари. Разгледайте видеото отдолу, на което се показва iPhone 3GS, захранен от iOS 5 бета.

източник: RedmondPie & MacRumors


0 Коментари
  • Options
    Затвори

Желаете да коментирате? Моля логнете се или се регистрирайте.

Latest stories