x PhoneArena is hiring!

Стив Джобс представи iCloud

Стив Джобс представи iCloud
На изложението WWDC 2011 Apple представи своята онлайн система за съхранение и управление на съдържание – iCloud. Тази услуга не е нещо неочаквано, но сега ще ви разкрием детайлите около "облачната" система на Apple.

На първи място, iCloud ще бъде услуга за съхранение на информация – ще може безжично да споделяте съдържание между различни устройства с iOS. Например, ако сте направили нови снимки с вашия iPhone, тези снимки автоматично ще се синхронизират към iCloud, когато се свържете към Wi-Fi мрежа и оттам те ще се прехвърлят на вашия iPad, iPod touch, Mac, че дори и PC, без никакви допълнителни усилия. Наистина звучи просто, но нека разберем колко обхватна е тази услуга?

Повечето от услугите в Apple iCloud ще са безплатни. Безплатните услуги са следните:

1.  Contacts, Calendar и Mail – това бяха предишните услуги MobileMe, но сега са изцяло обновени, за да работят с iCloud. Те няма да имат реклами, а push Mail акаунта ще се хоства на me.com. Така че лесно ще можете да синхронизирате контакти, календари и пощенски кутии.

2. App Store и iBookstore – изтеглените приложения и книги ще могат да се изтеглят на всички ваши iOS устройства. Освен това, потребителите ще могат да гледат историята на своите поръчки и с натискането на един бутон ще могат да изтеглят всички приложения и книги към което и да е устройство с iOS.

3. iCloud Backup – когато зареждате своето устройство с iOS и когато то се свърже към Wi-Fi мрежа, неговото съдържание ще се синхронизира с iCloud. Това съдържание включва музика, приложения, книги, снимки, видеота, настройки и информация от приложения. Така че, когато си купите ново устройство (очевидно на Apple), просто ще трябва да въведете вашия Apple ID и парола и всичко е готово – цялата информация ще бъде свалена на новото ви устройство.

4. iCloud Storage – тази услуга ще обновява вашите документи с облака ( документи от Pages, Numbers и Keynote). Услугата следи за промени в документите и ги прилага към всички свързани устройства с iOS. Приложенията от iWork вече се възползват от тази функционалност.

5. Photo Stream – благодарение на тази приятна услуга, вашите снимки ще са винаги синхронизирани между свързаните устройства с iOS, Mac и дори PC. Трябва да имате предвид, че iOS устройствата ще запаметяват последните 1000 направени снимки, ако не ги преместите към албум или на друго място. Компютрите Mac и PC няма да имат подобни ограничения. Снимките, които са изпратени към iCloud ще стоят в системата в продължение на 30 дни.

6. iTunes in the Cloud – песните, които сте изтеглили от iTunes ще се синхронизират безплатно между вашите iOS устройства. Същото се отнася и за песните, които ще изтеглите за в бъдеще. Но какво става с песните, които не са изтеглени от iTunes? Благодарение на специалната услуга iTunes Match, Apple ще сканира вашите песни и ще презапише тези, които са достъпни и в iTune, като ще ги обнови с копие от 256kbps AAC без DRM. iTunes Match ще струва 24.99 долара на година.

Услугата Apple iCloud заедно с iOS 5 ще бъде активна през тази есен. Част от нейната функционалност е вече активна в САЩ за всички устройства с iOS 4.3.3.

източник: Apple

Снимките са собственост на Engadget

FEATURED VIDEO

0 Comments

Стани първият написал коментар.

LATEST_STORIES