x PhoneArena is hiring! Reviewer in the USA
  • Hidden picShow menu
  • Начало
  • Новини
  • OmniVision ще произвежда повечето от сензорите за следващия iPhone, Sony ще поеме малка част от тях

OmniVision ще произвежда повечето от сензорите за следващия iPhone, Sony ще поеме малка част от тях

Публикувано: , от PhoneArena team

Tags :

OmniVision ще произвежда повечето от сензорите за следващия iPhone, Sony ще поеме малка част от тях
От миналото лято не спират да се появяват слухове, че Sony ще произвежда 8-мегапикселови сензори за следващия iPhone и въпреки че японската компанията ги потвърди, те може да се окажат леко пресилени.

Според последна информация, аферата покрай камерата на следващото поколение iPhone ще се реши по следния начин: настоящият доставчик на камери на Apple OmniVision ще вземе 90% от поръчката за 8-мегапикселовите сензори, докато Sony ще поеме остатъка.

Тази информация не изглежда много смислена, тъй като различните производители няма как да произведат идентични сензори и в крайна сметка ще има разлика в характеристиките, което ще доведе до различно качество на снимките, но имайте предвид, че това все пак е слух, който идва от DigiTimes, които не са много надежден източник. Въпреки това, и преди сме чували подобни слухове от анализатори.

Задноосветеният 8-мегапикселов Exmor R сензор на Sony вече се доказа със своите възможности (Sony Ericsson Xperia Arc е снабден с такава камера), докато информацията за 8-мегапикселовия сензор на OmniVision е оскъдна, въпреки че знаем, че и той ще е задноосветен. И все пак, OmniVision вече доказаха своята мощ, като представиха 12.6-мегапикселов сензор, който може да записва  Full HD видео с 60 кадъра в секунда.

Сагата ще се реши към края на лятото/началото на есента, когато според слуховете следващият iPhone трябва да дебютира в търговската мрежа.


източник: DigiTimes

0 Коментари
  • Options
    Затвори

Желаете да коментирате? Моля логнете се или се регистрирайте.

Latest stories