x PhoneArena is hiring! Reviewer in the USA

OmniVision ще произвежда повечето от сензорите за следващия iPhone, Sony ще поеме малка част от тях

Публикувано: , публикувано от PhoneArena team

Tags :

OmniVision ще произвежда повечето от сензорите за следващия iPhone, Sony ще поеме малка част от тях
От миналото лято не спират да се появяват слухове, че Sony ще произвежда 8-мегапикселови сензори за следващия iPhone и въпреки че японската компанията ги потвърди, те може да се окажат леко пресилени.

Според последна информация, аферата покрай камерата на следващото поколение iPhone ще се реши по следния начин: настоящият доставчик на камери на Apple OmniVision ще вземе 90% от поръчката за 8-мегапикселовите сензори, докато Sony ще поеме остатъка.

Тази информация не изглежда много смислена, тъй като различните производители няма как да произведат идентични сензори и в крайна сметка ще има разлика в характеристиките, което ще доведе до различно качество на снимките, но имайте предвид, че това все пак е слух, който идва от DigiTimes, които не са много надежден източник. Въпреки това, и преди сме чували подобни слухове от анализатори.

Задноосветеният 8-мегапикселов Exmor R сензор на Sony вече се доказа със своите възможности (Sony Ericsson Xperia Arc е снабден с такава камера), докато информацията за 8-мегапикселовия сензор на OmniVision е оскъдна, въпреки че знаем, че и той ще е задноосветен. И все пак, OmniVision вече доказаха своята мощ, като представиха 12.6-мегапикселов сензор, който може да записва  Full HD видео с 60 кадъра в секунда.

Сагата ще се реши към края на лятото/началото на есента, когато според слуховете следващият iPhone трябва да дебютира в търговската мрежа.


източник: DigiTimes

0 Коментари
  • Options
    Затвори

Желаете да коментирате? Моля логнете се или се регистрирайте.

Latest stories