x PhoneArena is hiring!

Nokia може да пусне няколко смартфона с Windows Phone до края на годината

Nokia може да пусне няколко смартфона с Windows Phone до края на годината
От интервю на Forbes със Джо Харлоу, която е директор на отдела „Умни устройства” на Nokia, разбираме някои интересни подробности около плановете на Nokia.

Първо, въпреки че не се обвързва с конкретна дата, Джо Харлоу споменава за евентуален дебют на устройство с Windows Phone през тази година: „Аз съм много доволна от нашия прогрес. Със сигурност нашата цел е да пуснем телефон през тази година...и целта ни изглежда добра”. Освен това, тя казва, че може да видим не един, а няколко смартфона на Nokia с мобилната платформа на Microsoft, които ще са от първата партида или, както тя ги нарича „малко портфолио” от телефони.

Според слуховете, новите смартфони на Nokia може да наподобяват някои телефони със Symbian. Обаче, Харлоу твърди, че компанията се стреми да отличи телефоните с WP чрез хардуерни иновации. Според нея, ние ще видим тези иновации още с първото устройство с Windows Phone, както и в бъдещите устройства. Тя споменава, че първите прототипни изображения на телефоните на Nokia с Windows Phone не са много показателни за това как реално ще изглеждат бъдещите смартфони.

Много е интересно какво компанията има предвид под „хардуерни иновация”. Дали става дума за двуядрени процесори? Вероятно не, имайки предвид, че вече всички класни смартфони с Android, както и бъдещия iPhone (ще) имат процесори с две ядра. Докато сме на тази тема, Джо Харлоу поясни, че компанията иска да използва двуядрени процесори за техните смартфони със Symbian и Windows Phone, но тя смята, че трябва внимателно да подходят към тях, за да може това да не се отрази на представянето и живота на батерията. Ако Nokia не е 100% сигурна, че първите смартфони с Windows Phone ще имат двуядрени процесори заради съмнения относно живота на батерията, дали това означава, че удължения живот на батерията е техен приоритет? Надяваме се да е така.

Също така, Джо Харлоу казва, че проектирането на телефоните на Nokia с Windows Phone е концетрирано на четири места – Сан Диего, два финландски града, както и Пекин, където компанията работи върху CDMA версии на устройствата, които са предназначени за китайските оператори. Освен това, компанията смята да интегрира NFC технологията в бъдещите устройства, а Nokia Maps познато ни от Symbian няма да бъде включено в ъпдейта Windows Phone Mango, тъй като ще се използват картите Bing Maps, докато и двете услуги не се слеят с Navteq.

Междувременно, се появи публикация в Taiwan Commercial Times, според която заводът Compal Communications вече е получил поръчки за първите два телефона на Nokia с Windows Phone. Няма допълнителни детайли, освен че производството трябва да започне през четвъртото тримесечие, като е известно, че единият от тях ще има само тъчскрийн, a другият ще бъде снабден и с физическа клавиатура.

източник: Forbes & Reuters

FEATURED VIDEO

1 Comments

1. bolqr

Posts: 32; Member since: фев 17, 2010

Nokia говори много, работи малко! Чакам да видя тези, подбрения в hardware-a! Флагманите им започнаха да изостават сериозно от конкуреницята. Просто жалка картинка ( пътник с многобройни ракови разсейки в мозъка)!

LATEST_STORIES