x PhoneArena is hiring!

Най-добрите таблети на MWC 2011: изборът на PhoneArena

Най-добрите таблети на MWC 2011: изборът на PhoneArena
В последния ден на Mobile World Congress 2011 решихме да обобщим, кои са най-привлекателните таблети, които видяхме на изложението.

След като преди месец бяха представени доста таблети на CES, сега на това изложение имаше нова вълна от таблети с Android, които дори бяха по-интересни от тези на CES, така че нека обобщим кои от тях заслужават вашето внимание.

1. HP TouchPad – една страхотна алтернатива на всички таблети с Android. Това е първият таблет с отличната мобилна операционна система webOS и ние останахме доста впечатлени колко гладко работи това устройство и колко удобна е навигацията в webOS, когато е наличен по-голям екран. Освен това, TouchPad е захранен и от двуядрен 1.2GHz Snapdragon процесор. Един от минусите е, че продажбите на устройството ще стартират през лятото, а освен това няма камера на задната страна, както и HDMI изход, но наличието на готината функция Touch-to-share донякъде компенсира това отсъствие2. Toshiba Tablet – този таблет все още няма официално име на модела, но е захранен от Android 3.0 Honeycomb, освен това има 10-инчов екран с резолюция 800x1280 пиксела, Tegra-2 процесор, HDMI порт, 5-мегапикселова камера, която може да записва Full HD видео, като тези характеристики много се доближават до Motorola XOOM, с изключение на това, че таблетът на Toshiba има miniUSB порт с USB 2.0. Като добавим и възможността сами да сменяте батерията, както и EasyGrip задни панели в различни цветове, можем да кажем, че това е един от най-добрите таблети с Android, които са представени досега.3. Acer Iconia Tab A500 – това е друг силен конкурент сред таблетите, които бяха представени на MWC през тази година. Acer Iconia Tab A500 има алуминиево тяло, под което се крият доста добри характеристики. Таблетът на Acer може да няма miniUSB порт, като таблета на Toshiba, но пък за сметка на това разполага с USB порт и HDMI изход.

Acer Iconia Tab A500
Acer Iconia Tab A500
Acer Iconia Tab A500

Acer Iconia Tab A5004. Samsung Galaxy Tab 10.1 – Таблетът на Samsung има повече от по-горе споменатите характеристики с изключение на HDMI и USB портове, като освен това разполага и с 8-мегапикселова камера. Резолюцията на камерата няма такова голямо значение, ако искате да правите качествени снимки и видео, а дори тези показатели имат още по-малко значение, когато става дума за таблет. Дизайнът не е много впечатляващ, тъй като целият таблет е направен от пластмаса, но точно тук се откроява и едно от основните преимущества на Samsung Galaxy Tab 10.1 – той е много лек и тънък за 10-инчов таблет (той е по-тънък и по-лек от всички до тук изброени устройства), така че някои може да бъдат привлечени от това, ако може да се задоволите само със присъствието на специфичния порт на Samsung и DLNA като начини за свързване.5. HTC Flyer – последен, но не най-маловажен е първият опит на HTC в света на таблетите, като ние му отредихме последно място, само защото има 7-инчов екран, а всички останали бяха 10-инчови. Таблетът определено е много удобен за разнасяне и използване особено в сравнение с първия 7-инчов таблет с Android - Galaxy Tab. Това е единственият таблет с едноядрен процесор (от нашия списък), но поне работи с тактова честота 1.5GHz, така че няма защо да се притеснявате, че устройството няма да работи гладко. От HTC са използвали своя традиционен дизайн с алуминиево тяло, така че продуктът запазва стила на другите устройства на компанията, която спечели „Производител на годината” на изложението MWC. Освен това, от HTC са вградили и своя персонализиран интерфейс Sense, така че определено ще се разграничи от другите таблети, които работят със стокова версия на Honeycomb (HTC Flyer e захранен от Gingerbread). Споменахме ли, че таблетът ще се продава заедно с капацитивен стайлъс за писане и рисуване, както и че ще има предварително инсталирана безжична гейминг услуга OnLive?Гореспоменатите таблети ще се появят по магазините през пролетта, с изключение на HP TouchPad, който най-вероятно ще дебютира през лятото. След всички тези представяния на таблети, чакаме с нетърпение да видим как империята ще отвърне на удара, а именно Аpple iPad 2, така че когато бъде представен ще започне същинската таблетна война.

FEATURED VIDEO

1 Comments

1. denislav velichkov нерегистриран

kolko struva tova 4udo a ?????????

LATEST_STORIES

This copy is for your personal, non-commercial use only. You can order presentation-ready copies for distribution to your colleagues, clients or customers at https://www.parsintl.com/phonearena or use the Reprints & Permissions tool that appears at the bottom of each web page. Visit https://www.parsintl.com/ for samples and additional information.