x PhoneArena is hiring! Reviewer in the USA

Най-добрите диспечери на задачи за Android

Публикувано: , от PhoneArena team

Tags :

Най-добрите диспечери на задачи за Android
Значи сте се сдобили с лъскав нов смартфон с Android и просто не можете да му се наситите? Нон-стоп пишете съобщения, следите Facebook, ровите в интернет и теглите, и правите всичко друго, на което телефона е способен? Докато непрекъснато използвате телефона си може да сте забелязали, че батерията свършва доста бързо. Всъщност може дори да се каже, че животът на батерията просто не струва. Това е така, защото всяко нещо което правите, всяко приложение което стартирате в своя Android смартфон продължава да работи на заден план дори когато не го ползвате. Ако искате да знаете кои са най-добрите приложения за удължаване живота на батерията на вашия Android, продължавайте да четете.

Най-добрият и най-популярния диспечер на задачи е Advanced Task Killer. Освен че е много лесен за ползване, той е много ефективен. Това приложение показва списък на всички процеси и програми които работят в телефона. Всяко нещо в списъка има зелена отметка до него, което значи че това приложение ще бъде затворено когато натиснете бутона “kill selected apps”. Ако искате нещо да продължи да работи на заден план, като приложението за музика Pandora да речем, просто махате отметката до него. Освен това има настройка, която автоматично спира приложения. Просто, ефективно, и няма да ви струва и стотинка.

Друго популярно приложение, което може значително да подобри живота на батерията, се нарича Juice Defender. За щастие това също е безплатно приложение, въпреки че има добавка Ultimate Juice, която ще ви струва няколко лева. Но засега да се концентрираме върху основното приложение. Диспечера разполага с няколко нива на настройка, като „агресивно“ и „екстремно“. Juice Defender върши задачи като например да изключва връзката за данни, когато не се ползва. Повярвайте ни като казваме, че това наистина пести доста батерия. Приложението дори ви показва в панела за съобщения какво подобрение може да очаквате. Силно ви го препоръчваме.

Advanced Task Manager е друго чудесно приложение което си струва да опитате. Не се заблуждавайте от името му, това приложение и Advanced Task Killer са дело на различни разработчици. Главното предназначение на това приложение е да пести батерията, да ускори работата на телефона, да освободи памет и, разбира се, да спира работещи във фонов режим задачи. Приложението е напълно безплатно и е било изтеглено няколко стотин хиляди пъти. Други добри функции са спирането на приложения при изключването на екрана, уиджет за спиране на процеси с едно докосване на екрана, възможност за бърза деинсталация на приложения и дори поддръжка за Android 2.3. Опитайте го, няма да се разочаровате.

Advanced Task Killer
Juice Defender
Advanced Task Manager

Advanced Task Killer

Juice Defender

Advanced Task Manager


Още една качествена програма за удължаване живота на батерията е Advanced Battery Improve. Това приложение обединява в един пакет всички функции, които правят другите продукти успешни. Когато стартирате приложението ще видите списък на всичко, което работи на заден план, подобно на Advanced Task Killer. То може да изключи функции като Wi-Fi, когато не ползвате телефона. Разработчиците твърдят, че приложението може да подобри живота на батерията с 30% до 50%, така че можете спокойно да го пробвате. Напълно безплатно.

Advanced Battery Improve
Android Booster
Super Task Killer 2011

Advanced Battery Improve

Android Booster

Super Task Killer 2011


Има и много други приложения които можете да вземете под внимание. Можете да пробвате Android Booster и Super Task Killer 2011, които също са безплатни. От платените приложения доста сериозни са System Panel App/Task Manager и Pro версиите на Advanced Task Killer и Advanced Task Manager. Въпреки това тези четири, които описахме по-подробно горе би трябвало да са достатъчни и да свършат добра работа. Така че пишете съобщения, следете Facebook, ровете се в интернет и теглете, защото сега знаете кои приложения да изтеглите за да подобрите поне отчасти живота на батерията си. Кажете мнението си за тези приложения в коментарите! 

10 Коментари
  • Options
    Затвори

публикувано на 24 фев 2011, 13:40

1. Иван (нерегистриран)


Убиването на процеси при Android е НАПЪЛНО НЕНУЖНО! Това не е Symbian! Освен че по този начин рискувате някое приложение да убие процес, от който се нуждаете (като аларма например), когато убиете всичко и пуснете наново нещо, то дърпа 2 пъти повече батерия, отколкото ако се стартира, след като е било оставено в бекграунда. Просто RAM паметта в Android е така организирана, че да не дърпа почти нищо от батерията, когато приложение върви на заден план (защото технически то не "върви"!).
Моля ви, махнете тази статия или поне я редактирайте! Прочетете малко по въпроса...

публикувано на 22 мар 2011, 16:18

2. Danail (нерегистриран)


Относно коментара на Иван по-горе:
Ти нормален ли си? Андроид са известни точно с истинския си multi-tasking, а не като в iOS (процесите в него замръзват или стават на пауза, ако има такава). Андроид телефоните продължават процесите дори и след стартирането на други (те си вървят в background-а), за добро или лошо. Повярвай ми, работил съм с Андроид поне година и имам някои впечатления :) Недей да твърдиш неща за които нямаш и идея. Амин :D

публикувано на 03 апр 2011, 01:47

3. Translator (нерегистриран)


Приложенията не хабят батерията, освен ако не използват 3G или Wi-fi. Друг остава въпроса с лаг-а при евтините смартфони и по -старите такива. Дори Galaxy S се задъхва, ако оставих всички неща да си правят каквото си искат. Да не говорим какво става , когато пуснете инетернет ... започват синхронизаций, които могат буквално да го СПРАТ. За това са необходими тези приложения. За жалост констрола върху правата на приложенията в андроид са доста трудни все още.

публикувано на 04 апр 2011, 15:16

4. mi6o (нерегистриран)


здравейте изкам да попитам нешо за samsung galaxy 5 притежавам телефона от някалко месеца и изкам да попитам ако веднаж сам си направил регистрация в маркет на андроит защто втори път не мога да се впиша мисля че нещто е сам искучил но незнам от каде ако някои може да ми помогне сам му благодарен

публикувано на 04 май 2011, 15:05

5. Иван (нерегистриран)


Към Данаил - не говоря наизуст. Ето схемата за стартирането на една задача в Андроид:http://developer.android.com/images/activity_lifec ycle.png
Сам прецени кога - при стартиране или рестартиране на процес, ще се консумира повече енергия. Всъщност единствено слабият хардуер в комбинация с тромав ром могат да са "извинение" за използване на таск килъри. Аз ползвах, когато бях с официален 2.1 ром, но нямам нужда от 2.2 насам, да не говорим за CM7. Въпреки слабия ми ARM11 процесор.

публикувано на 04 май 2011, 15:06

6. Иван (нерегистриран)


http://developer.android.com/images/activity_lifec ycle.png

публикувано на 04 май 2011, 15:13

7. Иван (нерегистриран)


Идея си нямам защо линкът не се изобразява, но предполагам може и сами да си го копнете. (:

публикувано на 30 авг 2011, 23:31

8. ChillToucH (нерегистриран)


Както казаха всички, няма смисал от таск килър. Аз ползвам модел с доста слаб процесор (528мхз-клокнат на 691мхз) и успява да се справи с всички задачи без проблем. Те повече пречат отколкото да помагат. При стартиране на приложенията повторно се дърпа много повече ток от батерията, отколкото да си стой на бекграунд и да чака!

публикувано на 07 сеп 2011, 02:31

9. Kalevro (Posts: 1; Member since: 08 авг 2011)


Таск килърите са повече за слаби телефони като Xperia X8,Wildfire и подобни, които се забавят при пускането или с работещи 7 или повече аппове на бекграунд.
От друга страна има телефони като Xperia Neo,HTC Desire,Nexus-ите и по-добри, но и вие ще се съгласите да си изключите всички процеси преди да си направите Benchmark на телефона или при пускане на някоя 3D игра като-Nova 2,Uber Racer 3D и новия Asphalt 6/ Black Pegasus също си изисква по силен процесор. Така че наистина са нужни малко или много таск мениджърите.

публикувано на 01 окт 2011, 13:04

10. stanis (нерегистриран)


за Самсунг Галакси S II мога спокойно да кажа че тези проблеми са отстранени.
нормалната продължителност на работа с пълно използване на телефона е около 2 дена и половина като си има вграден диспечер който ти позволява да спреш нежелани приложения.

Желаете да коментирате? Моля логнете се или се регистрирайте.

Latest stories