x PhoneArena is hiring! Reviewer in the USA

Microsoft лицензират 74 патента за Windows Phone 7

Публикувано: , публикувано от PhoneArena team

Tags :

Microsoft лицензират 74 патента за Windows Phone 7
Тъй като технологичните гиганти сякаш завеждат съдебни дела всеки ден, от Microsoft се грижат да избегнат такива съдебни процеси за своята платформа Windows Phone 7. Те лицензираха 74 патента в Acacia Research Corp. Някои от тези патенти произлизат чак от PalmSource, дъщерното дружество отговорно за операционната система Palm.

Изпълнителният директор на Acacia, Пол Раян, описа тези 74 патента като "фундаментални", което значи че Microsoft опитват да избегнат спорове относно някои по-основни софтуерни функции. Компании като Motorola напоследък са завели съдебни искове заради подобни по-ранни иновации. Други компании като RIM, Apple, Motorola и Samsung в момента са съдени от Acacia Research Corp. за основни функции като синхронизация на имейли.

Microsoft влагат значителни усилия да предотвратят спорове за лицензиране. В синхрон с перфектно изготвения си подход към Windows Phone 7, всички патенти са включени, и производителите са предпазени от съдебни спорове за патенти.

Генералният мениджър на интелектуалната собственост и лицензирането на Microsoft, Дейвид Кефер, каза следното: "Като се съсредоточим върху експедитивното лицензиране на патентованите  иновации от други компании, ние сме свободни да разработваме чудесен софтуер, и можем да осигурим спокойствие на нашите партньори и клиенти по отношение на интелектуалната собственост".

източник: The Wall Street Journal чрез WMPoweruser

0 Коментари
  • Options
    Затвори

Желаете да коментирате? Моля логнете се или се регистрирайте.

Latest stories