x PhoneArena is hiring! Reviewer in the USA

GLOBUL и М-Тел обжалват решението на КЗК относно най-добрата 3G мрежа в страната

Публикувано: , публикувано от PhoneArena Team

Tags :

GLOBUL и М-Тел обжалват решението на КЗК относно най-добрата 3G мрежа в страната
Няколко дена след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли жалбата за спиране на рекламата, която представя 3G мрежата на VIVACOM като най-доброто в страната, GLOBUL и М-Тел заявиха, че ще обжалват това решение.

Според GLOBUL, рекламата на VIVACOM е подвеждаща и противоречаща на добросъвестните търговски практики, заблуждавайки потребителите. GLOBUL твърди, че 3G мрежата на VIVACOM няма най-добро представяне нито в София, нито в основните градове, пътища и курорти, нито за страната като цяло. Също така, операторът заявява, че не се отчита и факта, че честотния обхват, който използва 3G мрежата на VIVACOM се подържа от около 30% от предлаганите в търговската мрежа телефони, както и значително по-малък процент от вече закупените телефони могат да работят на тези честоти. Вторият мобилен оператор казва, че декларирaните от операторите данни пред КРС не са били обект на измерване нито  от страна на държавни органи, нито от независими експерти.

От М-Тел заявяват, че ще обжалват гореспоменатото решение пред Върховния административен съд. М-Тел твърди, че докладът, на който се основава решението, е изготвен в следствие на независимо изследване, поръчано от трите мобилни оператора. Телекомът казва, че в този доклад се отчита, че М-Тел в най-голяма степен покрива ключовите показатели за качеството на гласовите услуги и пренос на данни. Най-големият мобилен оператор в България изтъква, че клиентите на М-Тел в големите градове може да се възползват от най-високата скорост за мобилен интернет постигнат през 3G мрежа в страната – 42 мегабита в секунда.

Споделете с нас – какви са вашите наблюдения относно 3G скоростта на вашия мобилен оператор, доволни ли сте от услугата?

източник: GLOBUL и М-Тел

4 Коментари
  • Options
    Затвори

Желаете да коментирате? Моля логнете се или се регистрирайте.

Latest stories