x PhoneArena is hiring! Reviewer in the USA
  • Hidden picShow menu
  • Начало
  • Новини
  • GLOBUL и М-Тел обжалват решението на КЗК относно най-добрата 3G мрежа в страната

GLOBUL и М-Тел обжалват решението на КЗК относно най-добрата 3G мрежа в страната

Публикувано: , от PhoneArena Team

Tags :

GLOBUL и М-Тел обжалват решението на КЗК относно най-добрата 3G мрежа в страната
Няколко дена след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли жалбата за спиране на рекламата, която представя 3G мрежата на VIVACOM като най-доброто в страната, GLOBUL и М-Тел заявиха, че ще обжалват това решение.

Според GLOBUL, рекламата на VIVACOM е подвеждаща и противоречаща на добросъвестните търговски практики, заблуждавайки потребителите. GLOBUL твърди, че 3G мрежата на VIVACOM няма най-добро представяне нито в София, нито в основните градове, пътища и курорти, нито за страната като цяло. Също така, операторът заявява, че не се отчита и факта, че честотния обхват, който използва 3G мрежата на VIVACOM се подържа от около 30% от предлаганите в търговската мрежа телефони, както и значително по-малък процент от вече закупените телефони могат да работят на тези честоти. Вторият мобилен оператор казва, че декларирaните от операторите данни пред КРС не са били обект на измерване нито  от страна на държавни органи, нито от независими експерти.

От М-Тел заявяват, че ще обжалват гореспоменатото решение пред Върховния административен съд. М-Тел твърди, че докладът, на който се основава решението, е изготвен в следствие на независимо изследване, поръчано от трите мобилни оператора. Телекомът казва, че в този доклад се отчита, че М-Тел в най-голяма степен покрива ключовите показатели за качеството на гласовите услуги и пренос на данни. Най-големият мобилен оператор в България изтъква, че клиентите на М-Тел в големите градове може да се възползват от най-високата скорост за мобилен интернет постигнат през 3G мрежа в страната – 42 мегабита в секунда.

Споделете с нас – какви са вашите наблюдения относно 3G скоростта на вашия мобилен оператор, доволни ли сте от услугата?

източник: GLOBUL и М-Тел

4 Коментари
  • Options
    Затвори

публикувано на 03 юни 2011, 13:06

1. Moripin (нерегистриран)


Не е от толкова голямо значение какви са скоростите и мрежите.. Но, с тази порочна и престъпна практика на надписване на сметки и подвеждане на клиенти, Глобул и Мтел сами си бият дузпата! Според мен има само един оператор, заслужаващ клиенти..

публикувано на 04 юни 2011, 10:03 1

2. Fan_86 (нерегистриран)


Глупости. Дрън Дрън, че пляс. Авера, с първо съобщение според мен трябва да влезе малко в час! Абонат съм на Мтел. 3G покритието е изключително добро. Също така Мтел ми надписаха сметка като ми начислиха няколко месечни такси. Обадих се на оператор, преразгледаха ми молбата и ми въстановиха парите като депозит. Мтел проявиха коректност! Нямам намерение изобщо да се махам от мобилен оператор номер 1 на България. Услугите са по-добри от Виваком, *88 е безплатна. Свързването с оператор също е безплатно. Мтел имаха проблем с надписването на сметки и той е вътрешен. Но всичко е наред със системата им. Уважаеми потребител на Виваком, колко са Ви абонатите на този мобилен оператор. В момента, кой ти говори с БТК. Имам телефон на БТК вкъщи на половин такса. За 7.80 на месец имам 30 минути към БТК мрежата. Айде няма нужда да ми хвалиш Виваком...Предлагат ми цифрова телевизия с чиния, която е пълна пародия, която не може да се сравнява с Булсатком. Обслужването на Виваком е просташко. Отивам да разглеждам телефон (искам да подчертая, това е офис във Велико Търново, който се намира на ул. Николай Габровски 92 ) и момчето ми вика:"За какво си дошъл тук. Какво ти трябва!" Нормално ли е това като обслужване! Избират ми някакви некадърници с връзки, които даже нямат подход към клиентите си. Ето затова никога няма да ги избера като оператор. Искам също така да кажа, че съм запознат и с Глобул. Имат добро покритие и много хубави абонаментни планове. За 6.90 на месец - имам 2000 минути към 5 номера, 2000 смс към тях, още 2000 минути към всички Глобул номера от 22:00 до 8:00х + събота и неделя цял ден. Какво по-изгодно от това. Стойте си на оператора, заслужаващ клиенти и приятно говорене със сътрудник на Виваком, при положение, че единствено той може да ви каже оставащите минути, като естествено трябва да си кажете телефонния номер и трите ви имена. Колко "удобно" само!

публикувано на 07 юни 2011, 14:28

3. petarcho (нерегистриран)


Определено си фен на мтел но ти си знаеш!Казвам само-пътувам много и най-лошия обхват(не говоря за 3G)е на мтел!Смених десетина апарати и ефекта е един и същ,дори при движение прекъсва разговорите!Да не говорим,че не ми дадоха разпечатка(преди време)и за 72лв.сметка ми изпратиха съдия изпълнител пред вратата ДОРИ и след като аз по безспорен начин доказах чрез документи че лъжат!Е това ако е фирма-жив и здрав да си!

публикувано на 09 юни 2011, 04:07

4. fS (нерегистриран)


Mentel i Globul sa sadnaha neshto, hahahaa

Желаете да коментирате? Моля логнете се или се регистрирайте.

Latest stories