x PhoneArena is hiring! Reviewer in the USA

Apple, RIM и HTC привличат 75% от печалбите в индустрията за първото тримесечие

Публикувано: , публикувано от PhoneArena team

Tags :

Apple, RIM и HTC привличат 75% от печалбите в индустрията за първото тримесечие
Първото тримесечие на 2011 премина с намалени приходи за много компании и ето защо е много интересно да узнаем, че три компании от индустрията прибират изумителните 75% от всички приходи от продажбата на телефони. Apple, RIM и HTC са успели да привлекат три четвърти от всички печалби в индустрията, като това са приходи преди облагане с такси и данъци.

Анализаторът Horace Dediu от Asymco е събрал информация едновременно за смартфони и неумни устройства и я изобразил в графиките отдолу, като едната разделя производителите по брой продадени устройства, а другата по печалби. Графиката с броя телефони представя всички производителите и отбелязва в синьо тези, които са претърпяли загуба през този период.

Производители по пазарен дял

Производители по пазарен дял


Но по-интересното е, че 75% от печалбите се осъществяват само от 16% от всички продадени телефони, което се обяснява с високата добавена цена на смартфоните, и това се забелязва във втората таблица. Тези данни може да потвърдят възгледа на Deidu, който твърди, че до между 3 и 5 години неумните телефони  ще изчезнат от портфолиото на производителите. Съгласни ли сте с подобни твърдения? Споделете с нас в коментарите отдолу!

източник: Asymco
Производители по направени печалби

Производители по направени печалби


0 Коментари
  • Options
    Затвори

Желаете да коментирате? Моля логнете се или се регистрирайте.

Latest stories